Maatwerk in Microsoft Office: bijna alles is mogelijk

ONTWIKKELING VAN SJABLONEN GENERATOR IN MICROSOFT WORD

Sjablonen generator ontwikkelen (Word én Access)

Vanuit een bestaande Microsoft SharePoint omgeving of rechtstreeks vanuit Word wordt bepaalde metadata aangeroepen.

Nadat de gebruiker op basis van het gewenste sjabloon het document verder heeft aangemaakt en verder opgemaakt binnen het MS Word huisstijl format, moeten de documenten gecontroleerd op de juiste locaties automatisch worden opgeslagen en een kopie in de eigen directory als back-up.

Complexiteit is dat er een extra functionaliteit gewenst is, waardoor ook áchteraf een ander sjabloon moet kunnen worden gekozen, waarbij de content, de tekstuele inhoud van het document, behouden blijft en in het nieuwe document met het nieuwe sjabloon verder bewerkt moet kunnen worden. 

Als oplossing is gekozen om een zogenaamde sjablonen generator in Access te laten programmeren. Met behulp van deze Access applicatie kan voor elke situatie het exacte Word sjabloon ter plekke worden gegenereerd. Op deze manier kunnen feitelijk een onbegrensd aantal sjablonen steeds opnieuw worden samengesteld. 

De gebruikers geven een aantal variabelen op, waarna de Access applicatie Word aanstuurt om een sjabloon te genereren. Deze kan achteraf worden aangepast naar wens.

Ook meer weten over een sjablonen generator? Neem contact op, we vertellen er graag meer over. 

MSOffice Groep Logo
x
Microsoft Word Logo
a