MKB automatisering

MKB automatisering - maatwerk in Access

Het Midden- en kleinbedrijf, (MKB) is een bijzondere doelgroep qua automatisering.

Een website, een systeem voor de financiële administratie en het pakket Microsoft Office is vaak het eerste wat er wordt aangeschaft. Eenvoudig en effectief. Bij bedrijfsmatige groei neemt complexiteit langzaam toe en ontstaat de behoefte aan standaard pakketten of besluit men over te gaan op maatwerk. Wij bouwen maatwerk. Dat doen we van binnenuit met Access software, gecombineerd met web-functionaliteit, cloud oplossingen en Office365.

Access: je eigen softwaresysteem laten bouwen

Vanuit Microsoft Access, onderdeel van het Office pakket, kun je een Access applicatie laten bouwen met een beveiligde database. Op deze wijze kun je zelf je eigen softwarepakket laten ontwikkelen, waarbij je vrijwel alle processen in je bedrijf kunt ondersteunen, laten samenwerken met het financiële systeem en onderling met Excel, Word en Outlook toepassingen. 

Kritische Office applicaties

De juiste bescherming van cellen, formules of waarden in Excel sheets, controle van gegevensinvoer of validatie van entries. Het draagt allemaal bij aan de kwaliteit van werk waar je absoluut geen fouten kunt veroorloven. Onze Excel specialisten herschrijven uw bestaande Excel toepassingen, beveiligen deze volgens de geldende principes en maken ze weer klaar voor de toekomst. 

Kantoorautomatisering werkprocessen

MKB automatisering - flexibel model

Kleine bedrijven zijn voordelig uit als ze vanuit het bestaande Office-pakket zichzelf verder automatiseren en hun processen op maat willen ondersteunen. Externe software betekent aanschaf, licenties en bij implementatie moet alles goed geconfigureerd worden. Een update is afhankelijk van wanneer de leverancier deze beschikbaar stelt. Met bestaande kantoorsoftware zoals Microsoft Office en de programmeertaal VBA is praktisch alles mogelijk om te automatiseren en hou je elke gewenste update zelf in de hand.

Excel automatisering

Onze kijk op MKB automatisering

Automatisering is een middel en staat ten dienste van de organisatiedoelen. We kijken dus altijd naar het eigenlijk doel dat ondersteunt moet worden.

Automatisering moet zich ook terugverdienen. Doordat het tijd oplevert, de kwaliteit verbeterd, sturingsinformatie geeft of zorgt dat je aantoonbaar compliant bent. We houden de kosten en baten graag goed in de gaten.

Automatisering helpt alleen als het aansluit bij de leefwereld van de medewerkers en gebruikers van de systemen. Wat werkt prettig in de dagelijkse praktijk? Zo worden mensen blij van automatisering.

Het beste halen uit Office