Excel expert nodig? Van Dashboards tot Excel VBA maatwerk

Excel Expert inhuren?

Excel programmeur maatwerk

Onze Excel VBA expert bouwt financiële controle-modellen, data bewerkings-tools of Excel based KPI rapportages. Ook programmeren we ‘achter de schermen’ in de Excel spreadsheets met  Excel VBA, waarbij VBA staat voor Visual Basic for Applications. We ontwikkelen in Excel VBA om tot een veilige solide maatwerk Excel oplossing te komen. 

excel expert 1

Data uit Excel bewerken en visueel weergeven

We  kunnen uw Excel data herstellen,  data samenvoegen vanuit verschillende bronnen of bestaande Excel data-sets verrijken. Ook kunnen we (door Excel te gebruiken als herstel-tool) data valideren en indien nodig weer repareren. Ook maken we in Excel heldere KPI rapportages voor kritische stuurinformatie of kunnen we uw data-sets koppelen met andere bedrijfs-applicaties en databases. 

Excel expert 2

Excel expert voorbeelden - klant cases

Excel Data samenvoegen op maat (Utrecht):
Een grote webshop heeft 10 uitgebreide sheets met sales data. Deze worden handmatig bewerkt en samengevoegd tot 1 overzicht met alle totalen. Onze Excel programmeur heeft deze bewerking compleet met VBA code geautomatiseerd. Hiermee wordt 3 uur intensief knip en plakwerk teruggebracht naar ca. 10 seconden… een enorme tijdbesparing.

Excel programmeur

Dynamisch aflossing-kosten model (Amsterdam)
Excel expert ingeschakeld voor de volgende opdracht: het ontwerpen van gebruikersvriendelijk invulformulier waarin de basisgegevens van suppliers geregistreerd kan worden. Het opstellen van een dynamische spreadsheet met calculaties van periodieke betalingen. Annuïteiten grondslag met vooraf bekende variabelen voor periode en rentepercentage.

Excel programmeur 2

Excel expert data analyse (Hilversum)
Bij een publieke organisatie wil men een Excel programmeur inhuren om onderzoeksgegevens uit bestaande Excel datasheets te analyseren en te verwerken tot een specifieke rapportage. Vanuit deze Excel rekenbladen moeten de juiste gegevens worden samengevoegd en gecombineerd (verrijkt) voor nieuwe views die bestemd zijn voor het MT.

Excel expert VBA

In Excel VBA Programmeren van een data koppeling (Amersfoort)
De opdracht betreft het VBA Excel programmeren van een data export tool. De data is afkomstig uit 2  andere applicaties in eigen beheer. Kenmerken en werking van deze tool: alle Excel data samenvoegen, opschonen, filteren en presenteren. 

Daarna deze zuivere en geschoonde data automatisch in Excel laten inlezen en gewenste financiële overzichten tonen in Excel views. Eerste prioriteit is betrouwbare financiële stuurinformatie weergeven. Daarna meerdere views in spreadsheets opbouwen en uitbreiden naar wens.

Excel expert VBA programmeur

Eenvoudig tot complex... Excel expert die alles op maat in VBA programmeren

  • Excel calculaties en Excel-offertes snel en eenvoudig laten genereren vanuit diverse bronbestanden
  • data in uw informatiesystemen (met behulp van Excel) ordenen, opschonen, transformeren, verrijken, valideren, analyseren en exporteren of data koppelingen bouwen naar andere applicaties
  • Excel-based tijdregistratiesystemen, urenverantwoording, planning van capaciteit, roosters e.d. automatiseren
  • Excel programmeur, validatie, cellen repareren in excel, rijen vastzetten
  • via een custom-made Excel dashboard de KPI’s tonen die u wilt zien, met gevalideerde uitkomsten
  • snel en foutloos ingewikkelde en tijdrovende financiële Excel rapportage laten samenstellen met Excel VBA code
  • geavanceerde controle-berekeningen laten uitvoeren door Excel data op belangrijke aansluitingen te valideren en weer te geven in een Excel rapportage
  • planningen of prognoses maken voor bijvoorbeeld verkoop, omzet en personele inzet.

Microsoft Excel is een begrip in de wereld van financiële planning, gegevensinvoer en accounting. Met behulp van slimme Excel functies kunt u uw Excel data analyseren en waardevolle inzichten verkrijgen. Veel van Excel data taken zijn routinematig. Die kunnen we deels automatiseren waardoor die Excel taken sneller gedaan zijn. En meer zekerheid , als we extra controle-berekeningen in Excel op de achtergrond uitvoeren op logica en juiste grenswaarden.

Excel specialist

Rapporten maken in Excel is een taak die wordt toevertrouwd aan veel collega’s en vaak zijn er veel handmatige handelingen in Excel. Niets is erger dan uren te moeten besteden aan het bewerken en bijwerken van grote Excel data verzamelingen, vooral in meerdere datasets  tegelijk. Door slimme controles in Excel te programmeren met VBA code kunnen die controles direct laten zien waar de aandacht nodig is. Onze Excel expert kan dit.

Excel specialist 2