Data rapportage Excel: data met stuurinformatie

Dashboard rapportage Excel: data met stuurinformatie

Onze Excel experts bouwen betrouwbare dashboard rapportage Excel overzichten vanuit uw databronnen: SAP omgeving, bedrijfsinformatiesystemen, SQL server of Access databases. Uniek bijkomend voordeel van een dashboard in Excel, is dat het geheel naadloos aansluit op de bestaande Microsoft Office applicatie omgeving.

De meeste rapportages ontwikkelen we met tools zoals Excel of PowerBI. Samen met de plugins PowerPivot en PowerQuery ontstaat in Excel een krachtige ontwikkelomgeving om dashboard rapportages in Excel  te bouwen.

De tools die we ontwikkelen blijven robuust werken in de dynamische omgeving van bedrijfsinformatiesystemen. Daarbij dragen we zorg voor de juiste implementatie, gebruikerstraining en documentatie. Ook leveren we onderhoudscontracten en ondersteuning bij aanpassingen zoals nieuwe updates. Zekerheid en kwaliteit.

Onze Excel specialisten werken o.a. voor MKB organisaties, lokale overheden, productiebedrijven (industrie) en financiële instellingen.

data rapportage Excel 2

Dashboard rapportages Excel

  • Vanuit allerlei soorten data bronbestanden bouwen we management dashboards rapportage Excel bestaande uit 1 scherm tot uitgebreide visuele weergaven met meerdere schermen
  • Data uit uw informatiesystemen (met behulp van Excel) ordenen, opschonen, transformeren, verrijken, valideren, analyseren en exporteren of data koppelingen bouwen naar andere applicaties.
  • Op maat gemaakte dashboard rapportage Excel voor management rapportages. Snel en praktisch. Gebruik maken van de brede kennis en ervaring uit het netwerk van de MSOfficeGroep
  • Vlot en foutloos ingewikkelde en tijdrovende financiële rapporten dynamisch kunnen genereren. Eenvoudig door controllers en managers te bedienen. Gebruiksvriendelijk.
  • Geavanceerde controles laten uitvoeren door data validatie en de gevonden resultaten meteen weer te geven in een heldere visualisatie.
  • Planningen of prognoses maken in bijvoorbeeld sales dashboards of project-dashboards
Data rapportage Excel3

Rapportages met data - klant cases als voorbeeld

Dashboard rapportage Excel maken (Leiden):
Vanuit diverse data bronnen die afkomstig zijn uit het personeel informatiesysteem en het bestaande ERP pakket, brengen we de belangrijkste gegevens in Excel over tot er 1 overzichtelijke verzameling ontstaat met de gewenste dataset. 

Behalve het technische deel (het programmeren met Excel VBA, PowerPivot en PowerQuery) is de echte uitdaging die van de informatie analyse. Welke data willen we eigenlijk zien. En hoe zorgen we ervoor dat de data in het dashboard ook uitermate betrouwbaar en valide is? We bouwen dit uit tot een HRM dashboard vanuit Excel. 

Rapportage Excel

De HRM afdeling wil graag dagelijks in 1 oogopslag kunnen zien, waar ze op zouden kunnen acteren. Trends en voorspellingen in de personele bezetting worden meteen zichtbaar gemaakt. Zo kan voortijdig worden ingespeeld op een voorziene capaciteitskrapte en kunnen vacatures tijdig worden uitgezet. 

Vanuit dit HRM dashboard kunnen ook Excel rapporten worden gedraaid. Daarna automatiseren we de distributie van deze rapportages zodat ze automatisch verstuurd kunnen worden via Outlook naar de betreffende collega’s. 

PowerBI koppeling aanleggen op data verzameling (Den Haag)
Deze opdracht betreft het bouwen van een belangrijke koppeling met een omvangrijke dataset . Deze dataset is afkomstig uit meerdere informatiesystemen. De eerste stap is dat deze data geschoond moet worden, hersteld en gevalideerd, en dus geschikt gemaakt om uiteindelijk via Microsoft PowerBI als betrouwbare stuurinformatie te kunnen dienen voor het management. Dashboard automatisering in de combinatie Excel en PowerBI.

Rapportage Excel 2

Microsoft PowerBI is een mooi pakket om snel een hoge grafische kwaliteit dashboards mee te ontwikkelen. Datavisualisatie en extractie van de juiste data. Omdat ze veel gewend zijn aan Excel gebruik, waarbij al verregaande Excel rapportage mogelijkheden werden benut, is gekozen voor een hybride oplossing, waarbij we de kracht van Excel optimaal benutten en PowerBI vooral gebruiken als tool om de verschillende weergaven en views sneller mee te kunnen maken. 

Productie proces – data verwerking (Delft)
In een non-food productie organisatie zijn nieuwe productielijnen recent opgeleverd. Het management heeft de wens om snel meer inzicht te krijgen in het productieproces om goed te kunnen sturen en bijstellen. In eerste instantie wil men meer inzicht in de levertijden van de tussenstappen in het interne logistieke proces om meer inzicht te krijgen in bottlenecks en verbetermogelijkheden (optimalisatie). De keuze voor een dashboard rapportage Excel is hier gemaakt vanwege de snelheid en specifieke visualisatie eisen.

Excel data rapportage

Financieel model (Rotterdam) visualiseren in VBA Excel:

  • Visualiseren van het (financiële) datamodel
  • overbrengen van boekhoudkundige controles in het model
  • gemiddelde kostprijsberekeningen weergeven in een dynamische grafiek
  • automatische controleberekeningen op de output en diverse aansluitingen samenvoegen en visualiseren in het management dashboard rapportage Excel
Excel Dashboard rapportage