Maatwerk in Microsoft Office: bijna alles is mogelijk

ACCESS EN EXCEL AUTOMATISERING VOOR PRODUCTIEPROCESSEN

Automatisering productieprocessen met Excel of Access? Misschien klinkt dit als een verrassing. Meestal hoor je termen als SAP, ERP, Dynamics of Oracle… toch komen we dit regelmatig tegen, zo ook in onderstaand project.

In een productiebedrijf worden vanuit binnenkomende orderstromen, de samengestelde producten geassembleerd, gereedgemaakt voor verzending en klaargelegd. Er gebeurd nog teveel met de hand en door groeiende vraag wordt het steeds lastiger om foutloos te blijven werken. Men gebruikt al Access en Excel in orderlijsten maar er is nog weinig geautomatiseerd. Begonnen wordt met een Excel prototype voor 1 item/product. Daarna uitbouwen van dit prototype naar andere producten. Bij elk item/productcombinatie moeten de juiste gegevens worden uitgeprint/beschikbaar gesteld, zodat de volgende productie-stap hier mee verder kan. 

In de nabije toekomst willen we ook de koppeling maken van de voorraadinformatie (SQL server database) met de productieketen zodat er nog effectiever kan worden gewerkt. 

MSOffice Groep Logo
x
Microsoft Word Logo
a