Maatwerk in Microsoft Office: bijna alles is mogelijk

Access applicatie SQL als back-end voor productieproces

Access applicatie SQL server als back-end

Er is behoefte aan een Access applicatie SQL server als backend. Het hoofddoel is het ondersteunen van het productieproces in een productiebedrijf. De Access applicatie heeft een centrale SQL server backend nodig waarin de benodigde algemene productiedata zijn opgeslagen. Ook moet er een speciale set aan data in backend opgeslagen worden met een georganiseerde autorisatie/permissie voor wie wel of niet toegang heeft tot deze data.

 

Productieproces automatisering

Access applicatie SQL
Access applicatie SQL

De front-end voor presentatie, mutaties en productie draait lokaal. De Access applicatie zal geheel intern gebruikt worden door een 5-tal medewerkers. Als database backend is in deze Access applicatie gekozen voor Microsoft SQL Server. Deze robuuste database applicatie is beschikbaar en biedt de beste bescherming van de gegevens.

Voor de front-end is er de keuze uit Microsoft Excel en Microsoft Access. Een lichte voorkeur gaat uit naar Microsoft Excel. Dit is namelijk een standaard applicatie bij de klant, dit in tegenstelling tot Microsoft Access. Het kan echter zijn dat Excel niet voldoende functionaliteit biedt voor hetgeen ontwikkeld moet worden. In dat geval kan de ontwikkeling uitgevoerd worden in MS Access. De ontwikkelde Access applicatie SQL kan gebruikt worden met de Microsoft Access Distribution. Dit is een gratis versie van Microsoft Access waarmee het alleen mogelijk is om een Access applicatie uit te voeren. Hierdoor zijn de gegevens in de backend ook beter beschermd.

Toekomstige uitbreidingen zijn:

  • Uitbreiding van user interface
  • Inlogsysteem
  • Rapportages
  • Mail
  • Koppeling met overige systemen
  • Optimalisatie

Heeft u een productiebedrijf en overweegt u iets eenvoudigers dan een uitgebreid ERP systeem zoals Unit4 of Microsoft Dynamics of SAP? Misschien is een eenvoudiger model, zoals een Access applicatie SQL als back-end een goed alternatief. We geven graag een keertje advies. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

MSOffice Groep Logo
x
Microsoft Word Logo
a